[error-SH-searchBar()]
EXPO

EXPO

OP DRIFT: Een eigentijdse beleving over de ramp, de mens en het water

‘Op Drift’ plaatst de Sint-Elisabethsvloed van 600 jaar geleden in een nieuw en eigentijds licht. De Geertruidskerk vormt het decor voor een unieke bezoekerservaring, een kunstzinnig venster op verleden, heden en toekomst. Laat je meedrijven op de stroom: herbeleef de geschiedenis, bezin je op de omgang van de mens met de aarde, en verwonder je over de tijdloze kracht van water. Een bezoek aan ‘Op Drift’ laat niemand onberoerd! 

  • Toegang = Gratis
  • Op Drift is alleen nog op de onderstaande datums te bezoeken.
  • Donderdag 18 augustus ,Vrijdag 19 augustus,   Zaterdag 20 augustus,   Zondag 21 augustus


Verleden, heden, toekomst
In 1421 vond in Nederland de Sint-Elisabethsvloed plaats. Hij leidde tot het ontstaan van de Biesbosch. ‘Op Drift’ vertelt het verhaal van de vloed: wat voorafging, de ramp en het nieuwe evenwicht dat ontstond. ‘Op Drift’ laat zien hoe deze ramp kon gebeuren, welke machten en krachten een rol speelden vóór, tijdens en na de vloed. Ze laat ook zien dat deze machten en krachten van alle tijden zijn, evenals de cyclus van onschuld, vernietiging en nieuw leven. De Sint-Elisabethsvloed is exemplarisch en staat niet op zichzelf. Door de eeuwen heen kregen mensen overal ter wereld te maken met de dreiging van water en vandaag de dag stijgt de zeespiegel sneller dan ooit. Anderzijds is er een toenemend tekort aan water wereldwijd en kampen mensen met grote droogte met vernietigende bosbranden tot gevolg. Een ramp wordt ingeluid, we staan op een kantelpunt. Hoe gaat het verder? Welke beweging maken we? En hoe ziet het nieuwe evenwicht eruit? Welke rol spelen we als mens in het geheel, hoe staat het met de zorg voor onszelf, voor elkaar en voor de aarde? 

De presentatie en vormgeving van ‘Op Drift’ zijn in handen van een kernteam van gevestigde makers: vormgever/ beeldend kunstenaar/ fotograaf Jolanda van Nuenen, beeldend kunstenaar Peter Slegers, expositiebouwer Agnes Hulst, en schrijver Sietske Mol. Zij zetten woord, beeld, vormgeving, geluid en multimedia doordacht en in samenhang in.

‘Op Drift’ is te zien tot 21 augustus 2022.

Benieuwd naar de tarieven en
mogelijkheden?

Wil je je plannen een keer met ons doorspreken of de kerk eerst wel eens bezichtigen? Je bent van harte welkom. Maak een afspraak en samen kunnen we met u bekijken wat we voor u kunnen doen.

Neem contact op
of maak een afspraak

Maak afspraak
Heeft u vragen of opmerkingen?
Neem via een van onderstaande mogelijkheden contact met ons op